Voorjaarsexpositie Michaelskerk Oosterland-Wieringen

Zondag 18 maart a.s. om 15.00 uur is de feestelijke opening van de voorjaarsexpositie, georganiseerd door de cultuurwerkgroep van Stichting Culturele Kring Wieringen, in de Michaëlskerk te Oosterland.

3 kunstenaressen uit de directe omgeving van Oosterland vertonen in deze tentoonstelling hun kunstwerken. Er is zeer divers werk te zien, zowel schilderijen als beelden.

Tiny Weijers-Broersen , Breezand

Schildert ruim 40 jaar, is er dagelijks mee bezig. Ze is begonnen met aquarel, later kwamen daar werken met acryl en gemengde technieken bij. Tiny is autodidact, neemt deel aan schilderworkshops en midweken, en nam les bij diverse kunstenaars. Ze organiseert sinds 15 jaar zelf ook workshops. Haar aquarellen hebben veelal bloemen en kleine dieren als thema. Met acryl en gemengde techniek streeft ze ernaar de sfeer in haar zee- en landschapschilderijen te leggen. In de zomer is ze veel te vinden op Wieringen om daar het landschap te schilderen (een aantal werken van deze tentoonstelling zijn afgelopen zomer alhier gemaakt).

Angelika van de Pasch, Wieringerwerf

Zou na haar gymnasiumopleiding gaan studeren aan de Kunstacademie in het toenmalige West-Berlijn, maar ging eerst op reis en bleef hangen in Amsterdam. Daar kreeg ze de kans om haar kunstopleiding aan de Rietveld Academie te starten. Haar toekomstplannen veranderden nadat ze haar Rob had leren kennen. Ze rondde een eerstegraads studie Duits af. Na een lange periode van bijna 25 jaar in het onderwijs startte ze haar eigen onderneming en pakte ook haar oude passie weer op: kunst in het algemeen en beeldhouwen in het bijzonder. Angelika laat zich inspireren door mens en dier. Zij werkt vooral in steen, brons en keramiek en nodigt de kijker uit de beelden te beleven er een eigen verhaal bij te maken.

Janneke de Regt , Wieringerwerf

Begon haar creatieve loopbaan als poppenmaakster. Na een opleiding in handvaardigheid is zij kleine beelden gaan maken in haar atelier aan huis waar zij ook les geeft. De beelden die zij maakt liggen meestal dicht bij levenservaringen van anderen en haarzelf. Haar werk, in brons en keramiek, is stemmig, ontwapenend en heeft meestal een satirische ondertoon en ontlokt regelmatig een glimlach aan de toeschouwer.

De Stichting Culturele Kring Wieringen nodigt u hierbij van harte uit voor de feestelijke opening van haar Voorjaarsexpositie op zondag 18 maart 2017, om 15.00 uur

U bent van harte welkom in de Michaelskerk, te Oosterland – Wieringen De tentoonstelling is hierna nog 6 weken te bezichtigen t/m zondag 30 april 2017, op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. (tevens beide Paasdagen geopend). Voor verdere informatie: Stichting Culturele Kring Wieringen: www.sckw.nl tel. 0227-511626