A JE TO groot succes

Buurmannen timmeren aan de weg in Hoorns museum

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn toont nog t/m 6 januari 2019 de tentoonstelling “A JE TO!” over ruim 40 jaar Buurman & Buurman. Een interactieve expositie voor jong en ouder die al vele tienduizenden bezoekers heeft getrokken. Met materiaal van het wassenbeeldenmuseum in Praag. Grote poppen, diorama’s, fotowanden, speel- en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.

In de expositie “A JE TO!” zijn heel veel plekken waar kinderen kunnen bouwen, spelen en knutselen. Word er timmerman, metselaar of timmerman! Ontdek hoe Pat en Mat, zoals de Buurmannen in hun moedertaal heten, zijn ontstaan. Hoe ze zijn veranderd, hoe ze woonden. Bekijk prachtige diorama’s, talloze filmpjes of zweef met een ballon boven Hoorn. Ga aan de slag aan de speciale tekentafel of maak je eigen B&B stopmotion filmpje.

Ontdek het principe van dit soort filmpjes waarbij je voor een filmpje van 8 minuten maar liefst 11.500 beeldjes nodig hebt. Bekijk de allereerste film van de knutselaars toen ze nog geen hoofddeksel ophadden en ontdek de eerste tekeningen. Je kunt ook samen met Buurman & Buurman proberen de lift te repareren of je neemt plaats in hun kluskeet. Bouw met allerlei stenen je eigen huis of werkplaats. Speel de B&B games op hun tablet.

En de rest van het museum is natuurlijk ook leuk voor jong en ouder.

www.museumhoorn.nl