Openingsconcerten jubileumjaar KSM-Enkhuizen

KSM dus 125 jaar en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan. 
Op 10 en 11 januari 2015 zijn de openingsconcerten van het jubileumjaar onder het motto ‘Celebration, 125 jaar KSM’. Tijdens die concerten zal er een tentoonstelling zijn met heel veel anekdotes, foto’s en attributen uit de rijke geschiedenis van het Enkhuizer harmonie-orkest.
In de loop der jaren heeft het KSM bekende dirigenten gehad, zoals Boedijn, van Diepenbeek, Jac. Ham en Erik Janssen. De huidige dirigent is Henk Ummels. 

Het programma in januari omvat niet, zoals vaak gebruikelijk bij een jubileumconcert, een reis door de tijd. Wel zullen veel verschillende stijlen en periodes aan bod komen. Gespeeld wordt o.a. muziek van Robin Hood, Symphonic Highlights from Frozen, The British Invasion Hits of the 60’s, Party Rock Anthem, Matt Bianco Medley, Yellow en The best of Earth, Wind and Fire. Verschillende muziekstukken worden met beelden op twee grote schermen ondersteund 
Vocale medewerking wordt verleend door de zanger Enrico Kors.

De openingsconcerten van het jubileumjaar vinden plaats in De Nieuwe Doelen in Enkhuizen. Entreekaarten kosten € 10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site www.ksmenkhuizen.nl, bij alle KSM-leden  en bij ‘de Wit Beeld Geluid Witgoed & Muziek’, Westerstraat 37-39 in Enkhuizen. Voor zover nog beschikbaar zijn kaarten ook voor aanvang van het concert nog te koop aan de zaal. Op 10 januari is de aanvangstijd 20.00 uur en op 11 januari (zondagmiddag) 14.30 uur.

De jubileumeditie van Musical Movements, de showconcertformule van het KSM, zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 november 2015 in de Westerkerk in Enkhuizen. Deze afsluiting van het jubileumjaar zal weer garant staan voor een avond vol muziek, dans,show, zang en spektakel.
Tussen de openings- en sluitingsconcerten in het jubileumjaar zal het Koninklijk Stedelijk muziekkorps in 2015 verschillende keren van zich laten horen!