Jubileum concert Triangel-Westfries Mannenkoor

Het 40 jaar jonge Cultureel Centrum De Triangel heeft het 70 jarige Westfriesmannenkoor uitgenodigd om beider jubilea luister bij te zetten op zondagmiddag 1 maart in de N-H Kerk in Venhuizen. De Triangel (drie gezindten) is opgericht in 1975 om na de restauratie van het eeuwenoude kerkgebouw er ook een culturele bestemming aan te geven. Dit vroege voorjaarsconcert is een klein voorbode van het grote jubileumconcert van het Westfriesmannenkoor in de herfst van dit jaar. De Triangel viert met het optreden van het jubilerende Westfries Mannenkoor haar eigen lustrum op feestelijke wijze, zoals bij entree zal blijken.

Het Westfries Mannenkoor is opgericht in 1945 onder de naam “de verenigde Westfriese Zangers”. Het koor heeft een stevige plaats in het Westfriese muziekleven weten te veroveren. De leden van het koor komen niet alleen uit heel Westfriesland, maar komen uit een groot deel van Noord-Holland: Het koor treedt zowel binnen als buiten Westfriesland met veel succes op.

André Kaart, die 34 jaar lang het koor in tal van gedenkwaardige concerten heeft geleid, gaf na 2010 de leiding over aan Wietse Stuurman. Hans Weenink is vanaf 2011 de vaste begeleider van het Westfries Mannenkoor. Met dirigent Wietse Stuurman is het koor nieuwe wegen ingeslagen, zonder de oude wegen te vergeten. Wietse Stuurman is dirigent en vooral componist. Het koor zingt naast zijn eigen werk ook stukken van hedendaagse componisten als Arvo Pärt en Morton Lauridsen. Tegenwoordig staat veel opera op het repertoire en natuurlijk de echte Slavische mannenkoormuziek.

Dit najaar bestaat het Westfries Mannenkoor 70 jaar. Dat viert het koor met een jubileumconcert in september in Hoorn met het thema ‘Verdi versus Wagner’. Ter gelegenheid daarvan is het Westfries Mannenkoor uitgebreid met een aantal projectzangers. Dirigent Wietse Stuurman heeft hiervoor een aantal werken van Verdi en Wagner opnieuw gearrangeerd en samengevoegd tot verrassend nieuwe bijzondere werken. In dit Triangel-jubileumconcert zal een tipje van de najaarssluier worden opgelicht door enkele werken van de zachtmoedige Verdi en de opstandige Wagner alvast uit te voeren. Een boeiende muzikale ervaring op:

1 maart 2015, 15.30 uur, zaal open 15.00 uur NH-Kerk Kerkweg 113,1606 AJ Venhuizen.

Toegang: “vrienden van de Triangel” vrij. Volwassenen: € 10,00. kinderen tot 16 jaar: € 6,50 incl. cons.

reserveren: www.triangel-venhuizen.nl

informatie: www.westfriesmannenkoor.nl