De Kroonconcerten in Hippolytushoef

Kamermuziek saai, afgezaagd, achterhaald en oubollig? De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk organiseert zes keer per jaar kamermuziekconcerten die dat echt niet zijn. En dan ook nog in de sfeervolle middeleeuwse Hippolytuskerk te Hippolytushoef op het voormalige eiland Wieringen !

De stichting programmeert muziek van uiteenlopende tijden en stijlen. Gespeeld door ensembles van verschillende samenstelling. Veel afwisseling, zowel wat instrumenten betreft als aantal musici. Blaasinstrumenten, strijkinstrumenten, slaginstrumenten. En zang. Solo, duo, trio, kwartet en zelfs kwintet. Kamermuziek komt in al zijn facetten tot klinken. Kortom: er is een veelzijdig aanbod met programma's, waarin alle vormen van muziek van de middeleeuwen tot heden te beluisteren zijn.

De akoestiek in de kerk wordt alom geprezen en de gemoedelijkheid en persoonlijke gastvrijheid spreekt aan, zowel bij de musici als bij het publiek.

De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk bestaat al meer dan 30 jaar en wil dichtbij huis muziek van hoog niveau laten horen waarvoor men anders veel verder weg zou moeten. Zo is de stichting erin geslaagd om beroemdheden als Emmy Verheij, Janine Jansen, Wibi Soerjadi en het Storioni Trio al eens te laten optreden. Maar ook nieuw enthousiast jong talent krijgt een kans, zoals het Mosa Trio dat in zijn korte bestaan reeds vele prijzen in de wacht sleepte.

De volgende concerten staan voorlopig op het programma:

27-09-2015 Amarins Wierdsma en Didel Bish, viool en piano, twee jonge veelbelovende conservatoriumstudenten

25-10-2015 Eke Simons, piano, bekend van o.a. het tv-programma De tiende van Tijl

22-11-2015 het bijzondere Duo Mares: Marco Kassl, accordeon en Esra Pehlivanli, altviool

24-01-2016 de 4-koppige band O’Branons met meeslepende Ierse muziek

28-02-2016 onder voorbehoud: het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

27-03-2016 afsluiting van het seizoen met een van de steengoede jonge Nederlandse strijkkwartetten: het EnAccord Strijkkwartet

Alle concerten vinden plaats op de zondagmiddag, beginnen om 15.30 uur en duren inclusief pauze tot ongeveer 17.30 uur.

Meer informatie, o.a. over de manier van kaarten bestellen, is te vinden op de website van de stichting: www.dekroonconcerten.nl