DE WERELD DANST IN SCHAGEN

Vanaf woensdag 12 juli 2017 tot en met zaterdag 15 juli 2017 bruist het in Schagen weer van de Folklore. Vanuit de gehele wereld treden deze week diverse dansgroepen in Schagen op, zijn er ontvangsten, optochten en workshops.

Er zijn groepen uit Argentinië, Amerika, Polen, Mexico en Frankrijk. Alle groepen hebben eigen muziek mee en prachtige kostuums. Met hun muziek en klederdracht kleuren zij Schagen Internationaal. Samenwerkend en kennismakend met de verschillendheid in culturen. Schagen laat u zien dat culturen kunnen samensmelten als je maar wilt. Veel dansgroepen bestaan uit jongeren die laten blijken blij te zijn om hun cultuur in Schagen te kunnen tonen.

Op woensdag 12 juli en zaterdag 15 juli zijn er voorstellingen van alle groepen in de Spartahal aan de Zuiderweg in Schagen. De aanvangstijden zijn voor de avonden 20.00 uur en voor de middagmatinee op zaterdag 13.30 uur. Op vrijdag zullen de verschillende dansgroepen samensmelten met dansgroepen uit Schagen en samen gaan ze een voorstelling verzorgen aanvang 20.00 uur. Op zaterdag ochtend zal in samenwerking van de volksdansgroep Kaval een workshop internationale dansen zijn, aanvang 10.00 uur.

Alle informatie vind u op de site www.dansfestivalschagen.nl waar u tevens kaarten kunt bestellen.