Boek Hoorn in de twintigste eeuw bijna klaar

Een huzarenstukje, zo mag je het boek ‘Hoorn in de twintigste eeuw’ wel bestempelen. Het enorme project, waaraan de vereniging Oud Hoorn de afgelopen drie jaar heeft gewerkt, zal gepresenteerd worden tijdens de jubileumvoorstelling in Schouwburg het Park op 19 november. De 100-jarige vereniging (1917-2017) zet hiermee de kroon op haar jubileumjaar.

Het enorme boekwerk bestaat uit 2 delen, met in totaal 888 pagina’s. Meer dan duizend fraaie historische afbeeldingen zijn gebruikt om de geschiedenis tot leven te wekken. De 20e eeuw was voor Hoorn een eeuw van verandering, veel meer dan de eeuwen daarvoor. Van slaperig Zuiderzeestadje groeide Hoorn de afgelopen 100 jaar uit tot middelgrote Nederlandse gemeente. Onderwerpen die in het boek aan de orde komen variëren van onderwijs, sport, godsdienstige stromingen en kunst en cultuur tot bevolkingsontwikkeling, de uitbouw van de stad, economie, monumentenzorg en de wereldoorlogen. Het boek is daarmee een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de stad Hoorn in de laatste 100 jaar.

Nog t/m zaterdag 18 november kan het boek tegen de speciale jubileumprijs van slechts 30 euro worden besteld via de website van de vereniging www.oudhoorn.nl.

Daarna geldt de normale prijs van 39,50 euro.